Piran

Počitniški apartma Skupine Pošta Slovenije v Piranu se nahaja v samem centru Pirana, zelo blizu Tartinijevega trga, ob pošti 6330 Piran.

Ko stopite iz apartmaja na glavno ulico, se vam odpre pogled na morje in mandrač. Med potepanjem po zelo ozkih ulicah starega mestnega jedra boste videli mnogo starih hiš, manjše trge in najlepši trg – Tartinijev trg, ki predstavlja srce Pirana. Na sredini trga stoji Tartinijev kip, ki so ga postavili leta 1896. Na robu trga stoji hiša, ki predstavlja najlepši primerek beneške gotske arhitekture v Piranu in je najstarejša ohranjena hiša na trgu. Do nedavnega je bila rdeče barve in so ji rekli »Benečanka«. Danes ima novo podobo pročelja v svetlem barvnem odtenku. Zraven stoji občinska palača, Loža, Tartinijeva hiša.

Nad mestom stoji veličastna cerkev sv. Jurija, zraven je zvonik. Nanj se lahko povzpnete in uživate v prečudovitem pogledu na celotno mesto in okolico. Nad cerkvijo se razprostira piransko obzidje, katerega deli so ohranjeni še danes.

Staro mesto varujejo skale ob morju, ki dajejo mestu zavetje pred visokimi valovi. Za skalami lahko okušate gurmanske specialitete v številnih znanih restavracijah in posebnih butičnih kavarnah.

Mesto ima majhno tržnico s pestro ponudbo zelenjave, sadja in morske hrane. V mestu je zelo zanimiv Piranski akvarij, kjer so na ogled številne vrste rib in drugih morskih živali. Zvečer se lahko peš odpravite v Portorož, sprehod ob morju predstavlja poseben čar.


Apartma:

Apartma Piran – 27,7 m², dnevni prostor z raztegljivim kavčem, v galeriji tri ločena ležišča, kuhinja s štedilnikom in hladilnikom z zamrzovalnikom, kopalnica s tušem, kabelska TV, klimatska napravo. Vhod v apartma je iz stranske ulice (levo od vhoda v pošto). V apartmaju so 3 ležišča.


Slike:

Slike apartma 1


Koristne informacije:

Čiščenje apartmaja ni vključeno v ceno najema. Čiščenje je opcijsko (ali sami ali čistilni servis) in se ta možnost izbere v postopku rezervacije.

Prihod: po 13. uri, odhod: do 10. ure. Ključe apartmajev prejmete na pošti 6330 Piranv času uradnih ur, ki so v ponedeljek, torek, četrtek in petek od 9.00 do 17.00 ure ter v sredo od 9.00 do 18.00 ure. Ob sobotah je pošta zaprta. Parkiranje je možno v garažni hiši pred Piranom in je plačljivo. Iz garažne hiše je organiziran brezplačen prevoz v mestno jedro.

Prednosti: v bližini staro mestno jedro, odlične restavracije plaža …

Omejitve: apartma ni prilagojen invalidom (do apartmaja vodita dve stopnici, postelje so v galeriji v 1. nadstropju). Kajenje v počitniški enoti ni dovoljeno in prav tako ni dovoljeno bivanje domačih živali.Izbira nastanitve in rezervacija:


Navodila


Z uporabo puščic izberete mesec ali leto. Nato izberete dan v zelen okvirčku na katerega želite narediti rezervacijo

  • - Prosto
  • - Ni na voljo
  • - Zasedeno
  • - Zaprto
Piran - PS